Wie niet reist is gek. Wie (niet) reist is gek: thuisblijven versus weggaan. Herkenbare vooroordelen 2018-12-14

Wie niet reist is gek Rating: 7,7/10 265 reviews

Lezing: Wie (niet) reist is gek

wie niet reist is gek

En dan kom ik terug en dan kan ik weer wassen. Het geeft mij zoveel inzicht en ruimte in mijn hoofd. In het algemeen geldt dat hoe groter de culturele afstand van de reis is, hoe creatiever je ervan wordt. Uit onderzoek bleek dat vakanties naar Frankrijk, Spanje of Kroatië na terugkeer al zorgen voor creatievere antwoorden. Het brein moet weer worden geprikkeld door extreme zintuigelijke ervaringen in een nieuwe omgeving vol verassingen.

Next

Wie niet reist is gek

wie niet reist is gek

Dit was toch juist een mislukte poging? Ik vond het ook fijn dat Dijksterhuis niet zoals zovelen een onderscheid maakt tussen 'echt' reizen en 'slechts' op vakantie gaan - zo'n belerende kijk op nieuwe plekken ontdekken vind ik vermoeiend. Verschillende emoties wisselen elkaar snel af tijdens een reis. In Bumthang, verder naar het oosten, werd een Tibetaanse koning vereerd die het initiatief had genomen om in één dag 108 tempels te bouwen. Tenslotte kun je ook thuis heel veel meemaken en mensen leren kennen. Ervaringen leveren een grotere bijdrage aan geluk dan spullen.

Next

Wie (niet) reist is gek (Book, 2017) [iastatejobs.com]

wie niet reist is gek

Afgelopen week mocht in het genoegen slaken om met een prachtige groep mensen een week te vertoeven in de ruigte, leegte en schoonheid van het Catalaanse Montsant gebergte. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Je kunt wel voorpret voor spullen hebben, maar dat zie je voornamelijk bij kinderen. Even later plofte een andere pijl op ruime afstand van de plank in het zand. Wie niet reist is gek is de titel van het meest recente boek van succesvol psycholoog én hartstochtelijk reiziger Ap Dijksterhuis. Volgens hem is het dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger, en verlengt, ten slotte, ons leven.


Next

'Wie niet reist is gek'

wie niet reist is gek

Passie voor reizen Het boek Wie niet reist is gek is voor iedereen die van reizen houdt, maar ook juist voor mensen die de stap om een verre reis te maken nog net niet hebben gezet. Er wordt veel heen en terug verwezen tussen de hoofdstukken, waardoor het wat warrig overkomt. Wie niet reist is gek Dus toen ik in de kranten las over het boek Ap Dijksterhuis getiteld Wie niet reist is gek was ik benieuwd. Wel herhaalt hij héél erg vaak dat reizen heel inspirationeel is, en dat het hem de inspiratie gaf om het boek te schrijven. Ik vermoed dat dat komt omdat ik meer liefde en verbinding voel met wie ik in wezen ben. Nou Ap van mij mogen de haakjes weg: Wie niet reist is gek.

Next

Lezing: Wie (niet) reist is gek

wie niet reist is gek

Reizen zorgt ervoor dat je verwonderd wordt, en dat is niet alleen heerlijk, maar zorgt ook voor psychologische groei. Wilt u geïnspireerd raken en heeft u slechts een lang weekend om de blubber uit uw hoofd te weg spoelen? De kern is het verplaatsen; om de behoeften en tegenslagen van ons leven helder te voelen; om onder dat donsbed van de beschaving vandaan te kruipen en onder je voeten het graniet van de aarde aan te treffen, bezaaid met scherpe scherven. Ik ga over 10 dagen naar Ghana voor drie maanden en dit boek heeft mij nog enthousiaster gemaakt om te gaan, maar tegelijkertijd ook mijn angsten ziek worden, bedreigd worden verminderd. Praktische informatie over Wie niet reist is gek is voor 15,- te koop bij bol. Naar mijn idee had het boek daardoor wel aan kracht gewonnen.


Next

Leestip: Wie (niet) reist is gek! want Reizen maakt gelukkig

wie niet reist is gek

Hierdoor is het gemakkelijk om steeds een klein stuk te lezen. Het is een ode aan het reizen. Weg zijn, nieuwe plekken ontdekken is iets waar ik altijd heel gelukkig van word, daarom is reizen een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ze konden zich door de lama laten zegenen en daarmee de kans op het krijgen van kinderen vergroten. Als je geen aanstoot neemt aan he Een vermakelijk boek waarin Dijksterhuis zijn enthousiasme voor reizen deelt met de lezer. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat wij gelukkiger zijn wanneer we reizen en hebben we minder last van spanningen.

Next

Leestip: Wie (niet) reist is gek! want Reizen maakt gelukkig

wie niet reist is gek

Hij lijkt wel een beetje op iemand die bij de plaatselijke Jumbo een minuut gratis winkelen heeft gewonnen: alles wat hij tegenk Madelijn en ik ik ik ik ik ik ik ik zijn graag toerist. Hij schreef eerder ondermeer de boeken O p weg naar geluk, De merkwaardige pschologie van een wijndrinker en Het slimme onbewuste. Ad Dijksterhuis geeft een heleboel goede reden om op vakantie te gaan. Hij is hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een van de redacteuren van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Science. Op 3 mei verschijnt Wie niet reist is gek van psycholoog Ap Dijksterhuis.

Next

Wie (niet) reist is gek: thuisblijven versus weggaan. Herkenbare vooroordelen

wie niet reist is gek

People who travel live longer, because we perceive traveled time in a different way than our 'normal', routine time: One hour of traveling feels like two 'normal' hours, at least. If we stay at home too long, an urge starts to grow stronger and stronger. Maar wat hij ook probeert, hij slaagt er niet in eender welke opleiding die hij begint tot een goed einde te brengen. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken die elk een manier behandelen waarop reizen ons verrijkt. Dus nix bespreken of boeken, daar kan ik slecht tegen. Maar ik geloof niet helemaal dat dat de auteur is gelukt. In plaats daarvan is het een pleidooi voor reizen, dat aan de ene kant vloeiend wetenschappelijke inzichten uit psychologisch onderzoek en aan de andere kant intrigerende anekdotes en ervaringen aaneenrijgt.

Next